Poradna Subwoofery do auta


Autor: David Mašek | Vloženo: 07.03.2018 000 18:26 | Témata: Poradna Subwoofery do auta

David Mašek

David Mašek

Zajímavý tip, jak přeladit bassreflex na mohutný dunivý zvuk.

Pokud preferujete spíš mohutné dunění, než přesné tvrdé basy, stačí udělat jednoduchou věc. Zmenšit průměr bassreflexu nebo zvětšit délku. Nebo tohle obojí.

Nejjednodušší způsob je strčit do bassreflexu pěnovou izolaci na topenářské trubky a spodní frekvence půjde výrazně níž. Do svého subwooferu Sencor SCS WA1203 jsem nasunul "trubku" TUBEX PPR - pěnový polyetylen 50 x 9mm v délce 28cm (trubka se slabší stěnou než 9mm bohužel nebyla po ruce). Průměr vnitřní díry bassreflexu je teď asi jenom 3cm, hrany na obou koncích pěnové trubky jsem ostříhl a zabrousil brusným papírem hezky dokulata, aby o ně vzduch nesvištěl. Skoro celá trubka je nacpaná dovnitř, takže konec je zároveň s původním bassreflexem a navíc je v barvě subwooferu, takže esteticky to vypadá hodně dobře.

Subwoofer SCS WA1203 mi s tím teď v autě slyšitelně zahraje klidně od 18Hz. Žádnej jinej subáč v okolí neduní takhle pekelně nízko. Jaké tóny váš nově vytuněný bassreflex nejvíc posiluje si vyzkoušíte, když při youtube nahrávce "Subwoofer test, from 350Hz to 15Hz" párkrát střídavě zacpete bassreflex rukou a pustíte.

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.